Stickat

En hög med mobilsockar som jag stickat och de är perfekta att sticka när man testar nya mönster. Jag har köpt två böcker med olika Knitting stitches på engelska eftersom det verkar inte finnas så mycket sådana böcker på svenska som jag kan hitta. Vist jag kan ju alltid kolla universitets biblan där de får allt som trycks i sverige. Så nu kanske jag kan göra av med en del utav mitt garnförråd.

Den första ut av böckerna och denna är även en kalender med 365 olika mönster

Jag har postat detta inlägg tidigare men det dök aldrig upp i bloggen. Nu dyker det förhoppningsvis upp.

Isen på älven

Igår så gick jag med hunden efter isen en liten bit eftersom det inte än finns något skoterspår i skogen som håller att gå på. Det fanns inte ens ett skoterspår på isen men snön där var inte djup.



Fönster i mitt rum

Så här mycket ser man igenom fönstret i mitt rum idag efter att det blåst snö mot de igår.


snöoväder

snöstormen fortsätter fast det verkar blåsa mindre nu för haken på utsidan av mitt fönster raslar inte längre. Fast det snöar fortfarande få se vilken tid de börjar ploga vägarna och som vanligt gör de väl det mit i natten.  Den enda vägen som var plogad när jag begav mig till stallet var grusvägen till stallet.

lekt

Testade att fota i raw format med kameran och lekte lite med exponeringar (lät kameran så samman två exponeringar.) Sedan lekte jag lite med vatten. Jag upptäckte att jag inte hade något program att konventera om raw bilderna i så jag googlade och hittade FastStone Image Viewer 4.0 som är ett freeware program.


Pappa och First





--

NU har jag äntligen tagit upp videon och börjat spela över några gammal filmer till dvd fast jag tog vist med fel video spelare eftersom den visar en del filmer kontigt som funkar bra på den andra. jag har även varit på en promenad med Rocky och vi gick och handlade åt min mormor.

Dagens foton






--

Har varit och hälsat på två bekanta som innan jul fick sitt andra barn och lämnat en liten present.

En gammal bild på Moje som är tagen när jag och pappa lekt med en extra blixt.

Foto i grus

Hittade ett foto som jag tog i sommras och som jag hade tänkt skicka in till en tävling men inte gjorde. Man kan nästan tro att jag varit i ett grustag och fotat men så är inte fallet utan men pappa hade hämtat hem ett släpvagnslas grus som han skulle ha till något. Fotot är tagit innan han hade lastat av sanden från släpvagnen.

spark tur

I dag har jag sparkat hem min farmors gamla spark från stallet där den stått i tre veckor. Det var riktigt bra sparkföre och Rocky var överlycklig eftersom han älskar att springa.
Jag har kokat palt till middag och  det tog inte så lång tid eftersom jag använde paltmjöl som man bara tillsätter vatten till. Det blev riktigt gott. Min pappa blev i alla fall nöjd för han gillar palt.




Grått och färglöst

Idag har det varit grått och färglöst ute och jag längtar efter sol och ljus igen.



Ljusslingan jag har lindat runt gardinstången i mitt rum.

Mer armband

Bilder på gamla armband som jag gjort
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Frostiga grenar

Har börjat knyta ett armband och många fler lär det bli eftersom jag behöver fylla på förrådet inför sommaren då jag lämnar in dem på slöjdarnashus för försäljning.



Rocky the rocket

Rocky lekte raket när vi var ute på promenad efterskoterspåret.





Fynd i badrumsskåpet

Jag hittade mitt gamla hairlasso längst in i mitt badrumsskåp. Jag har till och med kvar beskrivningen som kom med den när den köptes på konsum någongång i början på 90-talet. Den är hel och i bra skick.

Promenad

Det är så trevligt att solen har börjat titta fram mer så jag tog med mig kameran när jag tog en promenad med hunden till min mormor. Vi gick genom den lilla koloniskogen eftersom en del av vägen där är skottad och resten är ett skoterspår som går bra att gå på även fast det är till stora delar sönder trampat utav den som rider där.



Solen och min lilla linslus

Solen tittade fram för engångsskulle och kameran fick följa med till stallet igen. Försten var som vanligt en linslus så fort han såg att jag var inne i hans hage så det gick inge vidare att fota honom när han vill stå och gossa och bli kliad och följer efter en som en hund.


Nerfarten till huset där jag bor kantas ut av björkar.
Ett foto från igår när min pappa var ute och red.


Jag bytte objektiv igår från 50mm som jag lånat av min pappa till det hel manuella 100mm.

Ljus i snön


Frost

Hittade lite rimfrost i mitt fönster eller mer korrekt på insidan utav ytterfönstert.


Ännu kallare

Har varit ute och gått med hunden igen och den gång så  var det -30,5 ute. Inte tyckte jag det var kallt när jag såg ut som en michelingubbe. Nu är visade termometern -31 undra hur kallt det blir i natt?

Inge varmare

Termometern verkar ha fastnat på -28,8 eftersom det fortfarande är det om inte någon grad kallare. Termometern utanför stallet visade -30 så Försten fick komma in redan 16.00. Han tas vanligen in 21-22 tiden på kvällen. Men i dag verkade han väldigt nöjd med att få komma in.
Foto är taget på julafton av min pappa.

Fortfarande kallt

Det är fortfarnade kallt ute bara -28.7 och för hoppnings vis så blir det mildare underdagen jag som hade tänkt ut och rida men vi får se det kanske blir en tur barbacka om det blivit lite mildare ute. Nä nu vill jag ha somma och varmt igen.

-28

Nu har jag nyss kommit in efter att ha varit på en kort promenad med hunden. Jag såg ut som en michelingubbe eftersom jag hade klät mig för att inte frysa och det gjorde jag inte. Nu vad det tur att jag hade mina varma lovikkavantar. Det var -27,3 när jag gick ut och när jag kom tillbaka så visade termometern -28,1. Nu sitter jag och äter glass med upptinade vild hallon.

Burrr

Kallt - 26 ute i dag när jag var ute till min häst och mockade åt honom. Haken en ponny som haft kollik (ont i magen) verkar var på bättingsvägen eftersom han var ute i hagen igen.
Min lilla häst var ingen vidare linslus i dag eftersom han hade hö som han stod och tuggade på.
Min lilla söta häst
Min rimfrostiga och isiga häst Försten med munnen full av gott hö.


Och lilla frostiga Haken som är både hag- och box-granne till Försten.

Ny kameraväska

För några dagar sedan så nämde jag för min pappa att jag hade tänkt köpa kameraväskan som jag hade sett på media market och då undrade jag om han kunde gå in och köpa den om han skulle till Umeå och hade tid att svänga förbi. Så han ringde vid halv 11 idag och sa att han var på väg dit och skulle ringa när han var vid väskorna så att han tog rätt väska och det gjorde han.
Väskan är mindre och snyggare än den som jag har lånat av min pappa. Men jag blev förvånad över hur rymlig den nya är för jag får plats med kameran, ett 100mm objektiv, batteriladdaren och ett 70-300mm objektiv.


Mer ljus

Upptäckte just att jag råkade lägga in samma foto två gånger i inlägg eftervarann. Men nu är det ändrat så rätt foto kom dit. Här kommer ännu ett gammalt foto.

Mina nya vantar

Har skickat klart mina lovikka vantar som har gått hyfsat snabbt att skicka ca 1 1/2 dag. Det oranga är inte neon i verkligheten. Jag hade lite att göra så jag gick ut och grävde två små hål som jag satte värmeljus i men jag kom inte ihåg att ta med mig kameran.


En gammal blid

Kallt

Kallt ute och jag skulle absolut ut och rida. Det var inte mer än -11 när jag for till stallet men när jag kom hem så var det -18. Jag behöver köpa nya 3-fingrade ridvantar eftersom de jag har håller på att vara utnötta invändigt så jag fryser om mina fingrar. Här kommer de sita av mina favorit bilder som jag glömde att posta i förra inlägget. Nu blev det rätt bild.


Favorit foton från 2009


Igen hittat gamalt foto

Igår så frågade jag min farbror om han viste vart orginalet till bröllopsfotot utav min farmors föräldrar fanns eftersom vi bara hade en kopia och han viste inte vem som hade det. I dag så ringde han och talade om att det var han som hade fotot ifråga och att han skulle komma förbi med det någon gång så jag kunde skanna den och sedan fixa sprikan i photoshop. Jag har gjort det med kopian fast det blir alltid bättre om det är orginalet man skannar.
Här är kopian före och efter jag jobbat med den i ps.

Nytt år

Ett  nytt år ännu en gång. Några blider på nattens fyrverkerier


RSS 2.0