Ljusgraffiti

Ljusgraffiti är rätt kul och hyfsat enkelt att göra. Det man behöver är en ficklampa och gärna ett stativ till kameran eftersom det underlättar för att få skarpa bilder och en fjärrutlösare kan vara bra men det går även bra att använda självutlösaren om man är själv. Jag har använt mig utav en ir fjärrutlösare eftersom jag inte hade någon medhjälpare.
nikon 55 mm f. 11 10"

Polariseringsfilter

Jag har skaffat ett polariseringsfilter. Filtert förstärker färgerna, minskar reflektioner. När filtret sitt på objektivet så kan man vrida på filtret för att få olika styrker i färgerna.
1 & 2 med filtret och 3 är utan filter. Alla tre bilder är tagna med nikon 55mm f.11 1/1000 iso 200 vitbalans för solsken
Detta är ett filter som är roligt att ha i kameraväskan
 
 
 
 
 

Tlillbaka

Nu återt upplivar jag den här bloggen igen som foto blogg igen. För att jag själv ska kunna förlja min egen utveckling som fotograf.
Jag har en Nikon d90 som jag trivs väldigt bra med och en del olika objektiv både med fast brännvidd och zoom. Bland objektiven jag har att till gå så är det ett gamalt nikon 55 mm som är favoriten även fast man måste fota helt manuelt. Ett annat är ett objektiv som många tycker är skräp nämligen ett tameron 70 - 300 mm utan autofokusmotor som jag har tagit många bra bilder med.
Det här med att ta bra bilder är nog en smaksak eftersom alla har olika sak. Men en bra kamera och objektiv betyder inte att man helt magiskt får bra bilder utan den som håller i kameran måste kunna komponera bilden och även ha en känsla för vad som blir en bra bild, men även kunna sin kamera.
 
Kamerasimulatorn är en bra grej som visar hur bländare, slutare och iso hänger ihop http://www.kamerasimulator.se

RSS 2.0