DIY Boköverdrag

 

Nu när skola och universitet börjar nya terminer så kan detta var en rolig sak att piffa upp sina böcker eller anteckningsblock med, som dessutom går att åter använda och är vändbart.

 

Vad man behöver:
Måttband
1-2 olika tyger
Sax
Penna som funkar att rita på tyg och papper
Symaskin
Knappnålar
Synål

 

1 Börja med att slå upp boken eller blocket och mätt hur bred den är och lägg till 2-3 cm beroende på hur tjock den är och skriv gärna ner det måttet för det behövs senare och mät sedan höjden.

Till bredden  så lägger man till 20 cm om blocket eller boken  är i A5 storlek och ca 30 cm om det är i A4 storlek.

 

2 Mät upp det på tyget och lägg till 1,5 cm i sömsmån runt om och markera och klipp ut två lika stora bitar

 

3 Nåla ihop de båda tygbitarna med varandra med baksidan utåt på båda sidor och sy ihop kortsidorna.

 

 

4 Vik nu tyget på mitten. Dela bredden du fick i början i hälften och mät från den vikta kanten och markera i både över kan t och nedre kant på båda sidor.

 

 

5 Stoppa ner den sydda kanten mellan de båda tygerna tills markeringen är ute i kanten och gör så i båda ändarna och nåla ihop långsidorna men kom ihåg att markera en öppning på en av långsidorna så att det går att vända på när det är sytt.

 


 
 

6 Sy ihop och vänd och sy sedan ihop hålet för hand och överdraget är klart.

 
 

Samba

 

Ett tomat rött lack med skimmer ifrån H&M och det behövs två lager för att få det täckande. Lacket är lätt att måla på naglarna och håller bra med Top Coat från Lumene.

Jag har alltid underlack och just nu använder jag en nagelstärkare från Maybelline som underlack.


Nagelstämplemaskin

 

För några månader sedan så köpte jag en nagelstämpelmaskin för att testa. På lådan så står det GCOCL NAIL COLORS MACHINE. Och är tillverkad i Kina och in köpt på 24.se

Förutom maskinen så följde det med 7 flaskor med lack och 6 stämple plattor.

Maskinen är lite trög och skrapan flyger nästan ur maskinen när man ska ta löss den för att rengöra och på varje platta så är det ett mönster som inte går att använda med maskinen.

Jag tycker att den är lite bökig att använda och har inte använt den annat än att testa den lite. Lacket som följer med inte speciellt bra och går knappt att använda och luktar vidrigt. Jag har istället använt plattorna utan maskinen och plattorna är bra kvalite på och det funkar bara fint med vanliga nagellack. Ett plast kort fungerar utmärkt att använda som skrappa.

Maskinen är inte värt att köpa men plattorna är bra.

Samtidigt som jag köpte maskinen så köpte jag också ett set med stämple, skrapa och platta. Plattan i setet är inte mycket att hurra för eftersom mönstret är för grund för att fungera, men stämpeln funkar bra och skrapan är okej men jag föredrar att använda ett plastkort som skrapa.


I Need a Refresh - Mint

 
I Need a Refresh - Mint
Är ett lack från WetnWild megalast och är en rätt tråkig gröngrå färg som man behöver 2-3 lager för att få det täckande. Håller inte längre än andra nagellack jag har av andra märken.
 
Det andra lacket är ett lack från Paris Memories nr: 263 och behövs 3-4 lager för att få det täckande men gick rätt bra att trycka med ändå.

Sommarens Instagrm


Lollipop Lullaby

 

Lollipop Lullaby

Ett lavendelfärgat nagellack från H&M. H&M har nya korkar som är fyrkantiga istället för avlånga och penseln är platt och lite bredare. Den nya korken är mycket lättare att hålla i och den nya penseln gillar jag.

Eftersom lacket är tunt så behövs det tre lager för att få det täckande och det är lätt att applicera och torkar hyfsat fort.


Black multiglitter + Orange

 Jag använder nästan alltid ett top coat.

Black multiglitter

Ett svart nagellack med multireflex glitter av märket Beuaty från GinaTrico. Lacket är lite tunt så det behövs två lager för att få det täckande och det ger ett djup eftersom man ser en del av glittret i det under lagret. Det håller väldigt bra för att vara ett billigt nagellack.

Orange

Detta är ett mini lack från H&M i en härlig orange färg med små silverglitter i och det behövs två lager för att få det täckande och är lätt applicerat och torkar hyfsat fort.


Augusti

 

RSS 2.0