Hotfull

Inte vet jag om foto är hotfullt eller ej och jag hade lite ideé torka på hur jag skulle lösa uppgiften.
Det är en ljuslykta och cykelbelysning som ligger i lyktan. Ljuslykta är även belyst med en cykelbelysning. Bilden är tagen under i från.
 

Svartvit

Temat för den här veckan var svartvit. Det roliga med den här bilden var när jag gjorde den svartvit så var det inte mycket som ändrades. Bilden föreställer en gammal järnvägsbro som inte är i bruk längre.

Djup

Ännu en skol uppgift och det är djup som var temat. Vad läraren var ute efter vad att man skulle tänka på förgrund, mellangrund och bakgrund när man komponweade sitt foto.
 

Beskärning

Beskära ett foto kan användas för att förbättra, få ett annat uttryck i fotot eller att få mer fokus på objektet. Det finns säkert fler saker som man kan använda beskärning för men just nu kommer jag inte på dem.
 
Den beskärda bilden
 
Den obeskärda bliden

Motljus och motljuskompensation

Motljus är när ljuset kommer bakom objektet. Alltså man fotar mot ljuset och man ställer in kameran så att bakgrunden blir rätt exponerad och objektet blir underexponerat.
 
Motljuskompensation är när man ställer in kameran så att objektet blir rätt exponerat och bakgrunden blir överexponerad.
Kanske inte den bästa bliden, hålet mellan drakens hals och vingar ställde till de lite och det blev svårt att få de området rätt exponerat.
Hela den här uppgiften gick ut på att man skulle tänka på vad man exponerar.

Efterbelysning/Skuggning

Efterbelysning och skuggning är sätt att antingen ljusa upp  eller göra ett parit i foto mörkare. I den svenska versionen av Photoshop så har jag för mig att verktyget heter efterbelys och skugga eller något i den stillen och på engelska så heter verktygen Dodge tool och Burn tool.
 
Här har jag endast skuggat himmelen för att få den lite blåare. Foto under är hur foto såg ut innan jag skuggade himmelen.
 
 
Detta är ännu en fotouppgift som jag gjort till kursen jag går.

Rörelse - slutartid

Frysning
Frysning är när man har en kort slutar tid för att frysa en rörelse.
1/500 är tiden som används i denna bild
 
Rörelseoskärpa
Rörelseoskärpa får man när man har en lång slutartid. Bakgrunden har skärpa medan objektet som rör sig blir oskarp
1/50
 
Följning eller panorering
Det är när man står still och följer objektet med kameran även efter att man har tagit bilden. Objektet blir skarpt och bakgrunden streckig
1/50
 
Skakningsoskärpa
Får man om man har en lång slutartid och inte kan hålla kameran stilla. Fast man kan ta rätt läckra bilder om man gör det med flit. Alltså om man har en lång slutartid trycker på av tryckaren och och rör kameran medan den exponerar.
1/50

RSS 2.0